Articles

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ!

 

Κάποτε,  …κάποια  χρόνια πίσω, είχα μια αγωνία. Να πετύχω στη ζωή μου. Κάθε μέρα η ίδια επιθυμία με ακολουθούσε έντονα και εκφραζόταν σαν ευχή με την κάθε ευκαιρία. Το ενδιαφέρον είναι ότι, δεν μου ήταν ξεκάθαρο τι ήθελα ακριβώς να πετύχω. Σήμερα αντιλαμβάνομαι ότι η τότε έντονη επιθυμία της επιτυχίας ήταν φορτισμένη απο ένα πάρα πολύ δυνατό συναίσθημα. Μια έντονη πιεστική προσμονή που συνήθως παρουσιαζοταν όταν αντιμετώπιζα κάποια δυσκολία και λειτουργουσε σαν κίνητρο ώστε να…. συνεχίζω την προσπάθεια.
Ισως να είχα επηρεαστεί από τον κ. Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΙΤΑΝΑ, της εταιρείας που εργαζόμουν, που έλεγε με κάθε ευκαιρία απ' ότι θυμάμαι …Συνεχίζουμε την προσπάθεια.
Που να ήξερα τότε ότι η προσπάθεια δεν σταματάει ποτέ. Πίστευα ότι η προσπάθεια θα σε οδηγήσει κάποια στιγμή κάπου που θα σου αρέσει πολύ και τότε θα σταματήσεις και …θα απολαμβάνεις τους καρπούς της.

Μάθημα:
Η προσπάθεια δεν σταματάει ποτέ γιατί αν σταματήσει είναι σαν να σταματάμε να ζούμε, να έχουμε επιθυμίες και να ονειρευόμαστε.

Τα καλά νέα είναι τα εξής:

-Η προσπάθεια αυτή είναι μια διαδρομή εξερεύνησης και μάθησης.
Όσο ο προορισμός είναι ελκυστικός και η διαδρομή  σωστή και ευχάριστη, τόσο πιο απολαυστικό γίνεται το ταξίδι και εμείς πιο ανθεκτικοί σε πιθανές παρεμβολές, αντιπερισπασμούς, σειρήνες, απρόβλεπτες ή προβλέψιμες καθυστερήσεις.

-Ο χρόνος είναι σύμμαχος και όχι εχθρός.
Δεν χρειάζεται βιασύνη, αν το πιέζεις αντιστέκεται. (If you persist, it resists). Αυτό θετικά αντιλαμβανόμενος σημαίνει ότι αν βλέπεις ότι κάτι δεν προχωράει, πρέπει να αλλάξεις προσέγγιση.
Δεν έχουμε μόνο μια ευκαιρία, έχουμε πολλές αρκεί να τη δούμε και να κάνουμε τη σωστή επιλογή. Η σωστή επιλογή δεν έρχεται τυχαία ή με επιφοίτηση αλλά είναι προϊόν μάθησης και εξερεύνησης,  άρα προϊόν χρόνου!!! Αν είσαι έτοιμος να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή, άσε το χρόνο να σε …πιέσει όταν θα έλθει η ώρα. Τότε όμως θα την κάνεις διότι όταν ο χρόνος πιέσει αληθινά είναι …ενοχλητικός, δεν σε αφήνει να ησυχάσεις. Και τότε εμφανίζεται ως …στρες. Και σου δηλώνει ότι δεν κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις.
Τουλάχιστον όσο μεγαλώνουμε αποκτάμε τη σοφία των επιλογών μας και κυρίως  της απόλαυσης της διαδρομής με σύμμαχο το χρόνο.

-Ο προορισμός είναι ένας.
Αυτός που σε κάνει ευτυχισμένο/η, που σε γεμίζει χαρά, ικανοποίηση, πληρότητα και ηρεμία.
Ναι ναι υπάρχει, είναι το κάθε κρυμμένο μυστικό, το κάθε κρυφό σου όνειρο που δεν το ομολογείς ούτε στον εαυτό σου, διότι το μεγαλείο του σε τρομάζει και αυτός ο τρόμος σε εμποδίζει να πιστέψεις  ότι μπορεί να γίνει εφικτό.
Ένας coach μπορεί να σε βοηθήσει σε όποια φάση της ζωής σου βρίσκεσαι να το ανακαλύψεις, να το αποκαλύψεις και το κυριότερο να το ζήσεις.
Πίστεψέ με συμβαίνει, έχει συμβεί σε μένα την ίδια και το έχω βάλει σκοπό της ζωής μου το ίδιο να συμβαίνει κάθε μέρα και στους πελάτες μου, και το βλέπω να πραγματοποιείται.

-Αν δεν στοχεύσεις σε αυτό που επιθυμείς πάνω από όλα, η ζωή θα σε πάει αλλού και το κυριότερο θα είναι δική σου η ευθύνη και όχι η ..τύχη.
Η τύχη είναι ένα άλλοθι για όσους βαριούνται να …ζήσουν. Γιατί ζωή σημαίνει προσπάθεια, όπως ανέφερα και παραπάνω, και κάποιοι βαριούνται αποφεύγουν την προσπάθεια, αποφεύγουν τη ζωή και έτσι δεν έχουν καμία ανταμοιβή από αυτή, με αποτέλεσμα να νοιώθουν ανικανοποίητοι. Αλλά αντί να τα βάλουν με τον εαυτό τους, τα βάζουν με τους άλλους και φυσικά πολύ περισσότερο με αυτούς που προσπαθούν γιατί τους θυμίζουν την έλλειψή τους.
Κάποτε η Πυθία έδωσε τον εξής χρησμό. (ναι, η Πυθία και όχι κάποιος σύγχρονος αμερικανός γκουρού) «Πρόσεξε που κοιτάς διότι θα πάς εκεί που κοιτάς».
Δηλαδή αν δεν στοχεύσεις κάπου συγκεκριμένα αλλά αφήσεις τη ζωή σου στην ..τύχη της, θα σε οδηγεί εκεί που βλέπεις τυχαία κάθε φορά. Φαντάσου σύγχυση και αποπροσανατολισμός.
Το γνωρίζω καλά αυτό το έργο!! Το έχω ζήσει πολλές φορές γι αυτό αποφάσισα να στοχεύω σωστά! Να κοιτάζω μόνο το στόχο μου, να μην παρασύρομαι από άλλες εναλλακτικές εύκολες ή δύσκολες επιλογές που μου προτείνουν άλλοι, ή ξεπετάγονται μπροστά στο δρόμο  μου. Να είμαι σαν τη χελώνα και όχι το λαγό από το δημοφιλές και τόσο διδακτικό παραμύθι.

-Ο προορισμός είναι το πιο τρελό σου όνειρο
Με κόβεις για τρελή? Όχι βέβαια, είμαι σύζυγος, μητέρα, κόρη, φίλη, ανιψιά, κουμπάρα, αδερφή, θεία, εργάζομαι, γράφω, διασκεδάζω, λυπάμαι, απογοητεύομαι, αγαπώ, θυμώνω, εκνευρίζομαι, κουράζομαι, εκπαιδεύω, εκπαιδεύομαι, είμαι coach, είμαι coachee, χαίρομαι, απολαμβάνω, συνταράσσομαι, εξαντλούμαι, ξυπνάω πολύ νωρίς το πρωί βλέπω την αυγή, νοιώθω ευγνωμοσύνη, προσεύχομαι, ζητάω συγνώμη, γυμνάζομαι, τραγουδάω, διαβάζω (πολύ), συζητάω , κάνω νέους φίλους, χάνω κάποιους παλιούς, και άλλα πολλά που κάνουν οι …απλοί άνθρωποι.

 

Δεν είμαι υπερ-ηρωίδα,
είμαι σαν και σένα, με επιλογή να
ΑΚΟΛΟΥΘΩ  ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ
Είναι η μόνη επιλογή για να είμαι όλα τα παραπάνω και να απολαμβάνω τη διαδρομή.

Και αυτό σε προσκαλώ να κάνεις και εσύ.
Μπορώ να σε βοηθήσω σε όλο αυτό. Το έχω κάνει!!!
Σε παρακαλώ δώσε αυτή την ευκαιρία στον εαυτό σου.

Σου αξίζει!!!

Βαρβάρα
Η coach που τολμά και νοιάζεται

 

<< Go back to the previous page