Articles

ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙΣ!

ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΤΥΧΕΙ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ

Άκου την πρότασή μου:

Κάνε παύση, πήγαινε πίσω τότε που ήσουν παιδί και δες σαν λαμπερές φωτογραφίες όλες τις εξαιρετικές στιγμές που έζησες, απόλαυσέ τις, χαμογέλασε και έλα σιγά σιγά μέχρι σήμερα.

Πως νιώθεις;

Στο ζητάω αυτό γιατί όταν ξεχνάμε ό,τι καλό πετύχαμε ή ζήσαμε στο παρελθόν, επικεντρωνόμαστε στο μέλλον και με αγωνία επιδιώκουμε να κάνουμε καινούργια πράγματα, να θέσουμε ολοένα και μεγαλύτερους και δυσκολότερους στόχους.

Έτσι γνωρίζεις τι  παθαίνουμε;

Δεν ζούμε το σήμερα, είναι σαν να προετοιμαζόμαστε συνεχώς για κάτι που ακόμη και αν έρθει το προσπερνάμε για να προετοιμαστούμε για το επόμενο.

Τι λες; Το κάνεις κι εσύ;

Βρίσκεσαι μήπως στον προθάλαμο της ζωής σου αντί για την κεντρική πίστα;

Έχω κάνει μια αποκαλυπτική διαπίστωση. Αν κοιτάξεις πίσω σου θα αντιληφθείς ότι είχες ήδη στη ζωή σου αυτά που προσδοκάς να αποκτήσεις στο μέλλον. Αναγνώριση, χαρά, υγεία, επιτυχίες, αγάπη,  τα είχες κάποια στιγμή στη ζωή σου, έτσι δεν είναι; 

Τι σημαίνει αυτό;

Ό,τι περιμένουμε να απολαύσουμε στο μέλλον το έχουμε πιθανότατα ήδη πετύχει και το έχουμε απλώς ξεχάσει.

Αν αναγνωρίσουμε αυτό το γεγονός, πως θα αισθανθούμε;

Για μένα σημαίνει αυτοπεποίθηση, πίστη και ηρεμία. Κι αυτό γιατί βλέπω ότι όλα υπήρξαν κάποτε στη ζωή μου, και  μπορώ να αναρωτηθώ αν έχω πραγματικά ανάγκη να τρέχω πίσω τους, ή είναι απλώς η αδράνεια που έχει απομείνει από την προσπάθεια του παρελθόντος.

Ξέρεις αυτή η αδράνεια είναι δίκοπο μαχαίρι, είναι εθιστική, και όσο εθιζόμαστε τόσο μπλέκουμε στο φαύλο κύκλο της αέναης προσπάθειας, με τις ευλογίες βεβαίως της σημερινής κοινωνίας. Έχετε ακούσει την ατάκα των σύγχρονων ανθρώπων;

Τι κάνεις; Τρέχω!!

Αυτή είναι φυσικά η απάντηση. Διότι αν τρέχει κανείς, δηλώνει απασχολημένος άρα επιτυχημένος, διότι έχουμε συνδυάσει την επιτυχία με τη συνεχή δράση.

Έχετε ακούσει κανέναν να λέει καλά είμαι, απολαμβάνω τη ζωή μου, τη δουλειά μου; Αν ναι να τον κάνετε παρέα!!!

Η ζωή δεν είναι μόνο δράση αλλά και ζωή. Είμαστε human beings όχι human doings.

Ας έρθω όμως τώρα στην αναδρομή των εξαιρετικών στιγμών σας που σας ζήτησα να κάνετε και να σας θέσω τα εξής ερωτήματα. Τις εκτιμήσατε τότε; Τις απολαύσατε;

Αν ναι, αν κάνατε  παύση και  ζήσατε στο έπακρο αυτές τις στιγμές, τις γιορτάσατε, τις μοιραστήκατε με τους αγαπημένους σας, τότε το σήμερα πιθανόν να μην είναι μια διαρκής προετοιμασία για επιθυμητά άυλα ή υλικά αποκτήματα.

Τι λέτε γι αυτό; Η δική μου πρόταση σε αυτόν τον προβληματισμό είναι η διοργάνωση μιας μεγάλης γιορτής.
Να γιορτάσετε με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους που εκτιμάτε και θέλετε να έχετε κοντά σας τα σπουδαία για εσάς έργα.

Έτσι, θα βρεθείτε στη κεντρική σκηνή της ζωής σας, θα μοιραστείτε τη χαρά σας και την περηφάνια σας για όσα έχετε πετύχει μέχρι σήμερα και να πείτε σε όλους ότι όλα μπορούν να γίνουν αρκεί:

ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ, ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Αυτό έκανα εγώ, μπορείς και εσύ.

Βαρβάρα Ασημακοπούλου

<< Go back to the previous page