Articles

Systemic Team Coaching

«Ο ηγέτης κάνει την ομάδα και η ομάδα τον ηγέτη. Και όλο αυτό είναι μέρος ενός όλου όπου όλα συνδέονται»


Ο ηγέτης που επιθυμείτε να είστε είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα άτομο, μια ομάδα, ένα σύστημα. Είναι μέρος ενός ευρύτερου όλου όπου όλα συνδέονται και αλληλοεπηρεάζονται.

Ο σκοπός του άρθρου είναι να ξεδιαλύνει τις απόψεις όσον αναφορά στο τι σημαίνει ηγούμαι μια ομάδα ατόμων  και στη συνέχεια πως αυτή η ευθύνη από ατομική μετεξελίσσεται σε ομαδικό έργο μεγαλύτερο από το άθροισμα των μελών.

Τι είναι group τι είναι team τι είναι team coaching τι είναι group coaching και τι είναι systemic team coaching.

Team = Μια ομάδα όπου τα μέλη της αλληλεξαρτώνται, μοιράζονται έναν κοινό σκοπό και η επίτευξη αυτού εξαρτάται από τους ίδιους αλλά και από τη σχέση τους. Υπάρχει συλλογική υπευθυνότητα για το αποτέλεσμα
Group= Ένα σύνολο ατόμων όπου τα μέλη του δεν αλληλεξαρτώνται, το καθένα έχει το δικό του σκοπό του οποίου η επίτευξη εξαρτάται από τους ίδιους. Δεν  υπάρχει συλλογική υπευθυνότητα για το αποτέλεσμα
Team Coaching = Coaching της ομάδας, των ατόμων, των σχέσεων, του ηγέτη μέσα σε αυτή και κατά τη διάρκεια της συνεδρίας
Systemic Team Coaching= Coaching της ομάδας, των ατόμων, των σχέσεων, του ηγέτη μέσα σε αυτή φέρνοντας πληροφορίες από το εξωτερικό περιβάλλον πχ συνεργάτες, πελάτες προμηθευτές, ιεραρχία ώστε κατά τη συν δημιουργία του κοινού σκοπού και των δράσεων να συμπεριληφθούν και αυτές.

Στα επιχειρησιακά περιβάλλοντα συναντάμε και τις δυο ομάδες

Αλλά ας έρθω στις προκλήσεις που συναντάει ο/η κάθε ηγέτης, στην προκειμένη περίπτωση εσείς.
Για να  μπορέσω να κατανοήσω και στη συνέχεια να υποστηρίξω μια ομάδα δανείζομαι γνώση από το χώρο του management και της ψυχολογίας που αφορούν την αλλαγή, τη σύσταση και τη δημιουργία των ομάδων, τη διαδικασία της μάθησης, την κινητοποίηση, τη δέσμευση και φυσικά το coaching. Μια ποικιλία γνώσεων και πρακτικών που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία 60 χρόνια που αφορούν συστήματα και διαδικασίες από τη μια και ανθρώπινη συμπεριφορά (ικανότητες, δεξιότητες, κίνητρα) από την άλλη.

Σύμφωνα με το Peter Hawkins τον πατέρα του Συστημικού Team Coaching το όποιο υπηρετώ ευλαβικά όλα τα χρόνια που εργάζομαι με ομάδες:
"Μια ομάδα υψηλής απόδοσης συναντάται και επικοινωνεί αποτελεσματικά με έναν τρόπο που να αυξάνει το ηθικό και την ευθυγράμμιση των μελών, λαμβάνει υπόψη της όλες τις ομάδες των stakeholders και επιτυγχάνει αυξημένη αποδοτικότητα, συνεχή μάθηση και ανάπτυξη για το κάθε μέλος χωριστά όπως και για το σύνολο της ομάδας".

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Jhon Leary-Joyce & Hilary Lines: ένας Συστημικός Team Coach δεν περιορίζεται στο να βοηθήσει την ομάδα να επικοινωνεί καλύτερα και να μαθαίνει συλλογικά (δουλειά που γίνεται στο group) , αλλά να ορίζει και να επιτυγχάνει τον συλλογικό σκοπό της με ένα τρόπο που να δημιουργεί αξία μεγαλύτερα από το άθροισμα των μελών.

Όλα αλληλεξαρτώνται (everything is interconnected)

O Team Coach έχει να δουλέψει με τα παρακάτω

  1. Το άτομο
  2. Τις σχέσεις του ατόμου με τα άτομα της ομάδας
  3. Το σκοπό και τους στόχους της ομάδας
  4. Τις ομαδικές σχέσεις
  5. Τη σχέση των Stakeholders με την ομάδα
  6. Το ευρύτερο οργανωσιακό πλαίσιο δηλαδή την επιχείρηση και το περιβάλλον της

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ

Κάθε επιχείρηση είναι ένας περίπλοκο δίκτυο σχέσεων και κάθε σχέση είναι μια σημαντική πηγή αξίας ή μια πηγή δυσκολίας
Γι’ αυτό ο Team Coach ξεκινά με το να δουλεύει με την εσωτερική δυναμική της ομάδας και στη συνέχεια περνά με τη δυναμική- τις διασυνδέσεις – την επιρροή της ομάδας που δημιουργεί με το εξωτερικό της περιβάλλον.
Για να γίνει αυτό ο Team Coach χρειάζεται να πείσει την επιχείρηση ότι προκειμένου να φέρει πραγματική αξία στην ομάδα αυτό συμβαίνει μόνο με μια σταθερή και συστηματική σχέση της ομάδας με τον coach σε βάθος χρόνου.
10-12 μήνες τουλάχιστον από τη δική μου εμπειρία και στη συνέχεια ένα είδος συντήρησης και επανατοποθέτησης αν οι αλλαγές στην ομάδα είναι πολλές.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Κάθε νέο μέλος ή παλιό που έρχεται ή αποχωρεί αντίστοιχα από την ομάδα δημιουργεί νέες δυναμικές, νέες σχέσεις όποτε χρειάζεται επανασύνδεση και επαναπροσδιορισμό της ομάδας.

Οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν σήμερα οι ηγέτες είναι πολλές.

Έχουν ένα πολύπλοκο φάσμα ζητημάτων που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη ταυτόχρονα-απαιτήσεις από πελάτες, μετόχους, το διοικητικό συμβούλιο, την ομάδα και την ευρύτερη οργάνωση.

Τι επιτυγχάνει ο Team Coach:

  • Φέρνει ένα νέο μάτι στις σχέσεις και τη σύνδεση μεταξύ του ηγέτη, της ομάδας και των εξωτερικών μελών (Stakeholders)
  • Κρατάει τον καθρέφτη στον ηγέτη εν ώρα δράσης
  • Βοηθά στη συνειδητοποίηση της συλλογικής δυναμικής της ομάδας
  • Συνεργάζεται με τον ηγέτη και την ομάδα σε βάθος χρόνου.

TI
Ο στόχος του coach της ομάδας είναι να επιτρέψει στην ομάδα να βελτιώσει τις επιδόσεις των μελών, τη λειτουργία, την ευημερία, τις σχέσεις μέσα και έξω  και την ανάπτυξή της.

ΠΩΣ
Ο coach της ομάδας το κάνει αυτό δουλεύοντας παράλληλα με την ομάδα, τόσο σε ομαδικές συναντήσεις όσο και workshops και στις σχέσεις  της ομάδας με τα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη (key stakeholders).
Μέρος του ρόλου του coach της ομάδας είναι να διασφαλίσει ότι η διαδικασία coaching και ανάπτυξης συνεχίζεται μεταξύ των επίσημων συστηματικών συνεδριών coaching που παρακολουθούν και συνεχίζεται μετά τη λήξη της σχέσης του με την ομάδα.
Δανείζομαι τη διαπίστωση του Αριστοτέλη ότι ο άνθρωπος που υπάρχει μέσα στο σύμπαν, αποτελεί μέρος, αναπόσπαστο κομμάτι της συμπαντικής τελειότητας και αρμονίας που υπάρχει νομοτελειακά στη φύση. Άρα είμαστε ένα μέρος του σύμπαντος, ενός απόλυτου όλου, ενός τέλειου φυσικού γεγονότος στο άπειρο και στο διηνεκές.

Άρα είμαστε ένα αξιόλογο μέρος σε όλη αυτή την περίπλοκη θαυμαστή κοσμική αλυσίδα.

Με αυτή τη διαπίστευση νοιώθω μια απίστευτη ενέργεια, πληρότητα, αυτοπεποίθηση, δύναμη, Η αξία είμαστε εμείς οι άνθρωποι, οι συνθήκες είναι τα γεγονότα που αποτελούν και αυτά μέρος της φύσης, μέρος της αλυσίδας με τη δική τους αξία.

Επιλογή μας, λοιπόν είναι η διαπίστωση της κοσμικής δύναμης και αρμονίας να γίνει μοχλός θετικής πνευματικής και ψυχικής προσαρμογής σε κάθε συνθήκη όπως και στη σημερινή.


Δεν πειράζει να μη γνωρίζουμε τα πάντα, αλλά πειράζει να μην προσπαθούμε να μάθουμε.

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ

-Το Συστημικό Team Coaching, είναι η λύση και απάντηση στις προκλήσεις και στην πολυπλοκότητα της σημερινής εποχής.
-Όταν η επιχείρηση συνεργασθεί με έναν πιστοποιημένο Συστημικό Team Coach εξασφαλίζει την απόδοση της ομάδας με αναφορά όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη του συστήματος στο οποίο ανήκει.
-Επιπλέον όταν ο ίδιος coach δουλέψει με τον ηγέτης της ομάδας και σε ατομικό όπως και μέσα στην ομάδα και τις δραστηριότητές της, εξασφαλίζει την στήριξη και εκπαίδευση του ηγέτη στο Team Coaching και στο Coaching. Το ιδανικό τρίπτυχο κλείνει με την εκπαίδευση του ηγέτη στην επιστήμη και τέχνη του coaching που τον αφορά.
-Έτσι η επιχείρηση αποκτά έναν εσωτερικό coach έναν coach ηγέτη που καλλιεργεί την κουλτούρα coaching και υποστηρίζει την ομάδα σε βάθος χρόνου και όχι μόνο όταν ο επαγγελματίας Team Coach βρίσκεται μαζί της.
-Ένα πρόγραμμα Συστημικού Team Coaching με τη συνεργασία του ηγέτη μπορεί να διαρκέσει 10-12 μήνες.

H coach σας

Βαρβάρα Ασημακοπούλου

Κλείστε μου μια συνάντηση να μάθετε περισσότερα και να δείτε τι θα σας οφελήσει άμεσα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

 

<< Go back to the previous page