Articles

ΤΙ ΗΓΕΤΕΣ ή ΗΓΕΤΙΔΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ;

Ότι και να συμβαίνει, οφείλουμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε, να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε, να αλληλοϋποστηριζόμαστε και να επιβιώνουμε απολαμβάνοντας με ευγνωμοσύνη ότι έχουμε για να τα κάνουμε περισσότερα και ένας ηγέτης είναι εκεί για να μας το θυμίζει και να είναι δίπλα μας σε κάθε προσπάθεια.

Η γαλλίδα ελληνίστρια Jacqueline Worms de Romilly εξύμνησε το ελληνικό φως, που αναγεννά, εξωραΐζει και πάνω από όλα ενεργοποιεί τις ψυχές να συνεχίσουν να ζουν σε κάθε συνθήκη μεταξύ δύο υπέρτατων δυνάμεων που έχουν και αυτές το σκοπό τους.

  • Έρως και πόλεμος.
  • Ένωση και ρήξη.
  • Νομοτέλεια και αναγκαία συνθήκη της προόδου.

Και στο ενδιάμεσο η ζωή υπάρχει, συνεχίζεται, μέρα, με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, αιώνα με τον αιώνα, ίδια και απαράλλακτη στην ανθρώπινη ψυχή σε πείσμα ή τελικά με την ευλογία των δύο υψηλών θεοτήτων.

Φιλοσοφία κατεξοχήν ελληνική και αξιοθαύμαστη. Τη βλέπουμε στα έργα των μεγάλων φιλοσόφων μας και των μεγάλων ποιητών μας, που περιγράφουν με απαράμιλλη απλότητα την ουσία και το βάθος αυτής της διαπίστωσης.

Η ζωή συνεχίζεται η ζωή υπάρχει ακόμη και αν γύρω της μαίνεται ο πόλεμος.

Μια σκηνή που περιγράφει συγκινητικά το μεγαλείο της ζωής παίρνει τα λόγια της από τον κορυφαίο ποιητή της ζωής και της ανθρώπινης ψυχής – τον Όμηρο. Ο Έκτορας με το μικρό του γιο στην αγκαλιά να παίζει με την περικεφαλαία του. Δίπλα του η Ανδρομάχη, μια πολύτιμη οικογενειακή στιγμή, λίγο πριν ριχτεί πάλι στη φωτιά του πολέμου. Η αθωότητα, η φυσικότητα, ο έρωτας, η οικογενειακή πληρότητα είναι εκεί, δεσπόζουσα, κορυφαία ανεξάρτητα τις συνθήκες.

Αυτή λοιπόν η διαπίστωση βρίσκεται στο ελληνικό DNA. Η ζωή συνεχίζεται ακόμη και στις πιο σκληρές συγκυρίες. Από αυτό το DNA παίρνω ενέργεια και σχεδιάζω ένα  συνέδριο σήμερα που οι συνθήκες βάζουν εμπόδια στη φυσική συνεύρεση αλλά και στα ..όνειρα. Αυτό δεν επιβάλλεται ως μέσο …προφύλαξης αλλά υπάρχει στο κεφάλι μας εξαιτίας του φόβου, εξ’ αιτίας της ανασφάλειας και των προβλημάτων.

Ότι και να συμβαίνει, οφείλουμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε, να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε, να αλληλοϋποστηριζόμαστε και να επιβιώνουμε απολαμβάνοντας με ευγνωμοσύνη ότι έχουμε για να τα κάνουμε περισσότερα.Κι αυτό θα γίνει μόνο αν επικεντρωθούμε στο θετικό και στη δημιουργία και βάλουμε στη θέση της το αρνητικό, την καταστροφή και τη διάλυση.

Δεν κλείνουμε τα μάτια, απλώς τα ανοίγουμε περισσότερο στο θετικό για να δημιουργήσουμε κι εμείς ιστορία, θετική ιστορία, όπου και όπως μπορούμε.

Η επιστήμη, η τεχνολογία, η τέχνη, δεν σταμάτησαν να γεννούν να προοδεύουν σε κάθε εποχή ακόμη και σε πόλεμο, σε αρρώστια, σε καταστροφές μικρές και μεγάλες.

  1. Αυτό το συνέδριο το κάνω για να υμνήσω τη ζωή, τη δημιουργία και το ανθρώπινο σθένος και μεγαλείο.
  2. Επίσης να ανταμείψω τους μαθητές μου που ολοκλήρωσαν μια μεγάλη προσπάθεια, ένα σπουδαίο έργο για το οποίο θα σας μιλήσουν αργότερα οι ίδιοι.

Κάθε ολοκλήρωση πρέπει να γιορτάζεται για να κλείνει με μια τελευταία μεγάλη εκπνοή και μια μεγάλη εισπνοή.

Να αδειάζουν τα πνευμόνια για να είναι έτοιμα να ξαναγεμίσουν με νέες αναπνοές, νέες προσπάθειες νέες προόδους. Από τη γυμναστική έχω μάθει ότι σε κάθε σφίξιμο εκπνέεις, σε κάθε προσπάθεια εκπνέεις για να βοηθήσεις περισσότερο το σώμα να συνδεθεί με τους μυς. Δηλαδή με τη δύναμή σου. Αυτό θέλω να κάνω με αυτή τη γιορτή, να συνδεθούμε περισσότερο με τους μυς μας με την ανθρώπινη δύναμή μας και στη συνέχεια να γεμίσουμε με νέες αναπνοές, νέες προοπτικές, νέα όνειρα.

Γιατί επέλεξα την ηγεσία σαν θέμα;

Φέτος, το 2020, είναι μια χρονιά που σημαδεύτηκε από πολύ καλά μέχρι πολύ επικίνδυνα μοντέλα ηγεσίας.

Επιθυμία μου είναι, όπως πολλές φορές το έχω δηλώσει με τα άρθρα μου, να φτιάξουμε ηγέτες- ηγέτιδες πρότυπα που θα διαφυλάξουν τα καλά στοιχεία του δυτικού πολιτισμού, τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη, το σεβασμό στη διαφορετικότητα και να εμπνεύσουν αντίστοιχους ηγέτες.

ΗΓΕΣΙΑ

Σε κάθε κρίση τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στον ηγέτη. Διότι τελικά αυτός θα παίξει τον κύριο ρόλο. Ο φόβος γεννά τη συμμόρφωση και οι οδηγίες- κατευθύνσεις  που θα δώσει ο ηγέτης, θα εισακουσθούν από την πλειοψηφία άρα θα φέρουν αποτελέσματα. Αν οι οδηγίες αυτές ξεκινούν από ένα σχέδιο με προοπτική, και όραμα ταιριαστό στο DNA μας, τις επιθυμίες και αξίες μας – έχουν ψυχή για να μιλήσουν στη δική μας- στο θέλω και στο μπορώ μας τότε θα είναι αποτελεσματικές. 
Θέλω λοιπόν να παρουσιάσω ένα μοντέλο ηγετών –ηγέτιδων με εξυπνάδα, διορατικότητα και ψυχή!

COACH NOW-ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το COACH NOW αφορά όλους και όλες που ενδιαφέρονται για το coaching, είτε για την προσωπική τους ανάπτυξη, είτε ως επάγγελμα, είτε ως δεξιότητες που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους και τη σημερινή τους εργασία,  είτε ως ένα νέο μοντέλο ηγεσίας. H θεματολογία του περιλαμβάνει ό,τι πιο σύγχρονο και καινοτόμο από την παγκόσμια ακαδημαϊκή έρευνα, τη φιλοσοφία, την επιστήμη και πρακτική του coaching.
Όραμα μας είναι: H αναγνώριση και προώθηση το Coaching ως αναπόσπαστο κομμάτι μιας ακμάζουσας ηθικής κοινωνίας και έναν κρίσιμο παράγοντα θετικής εσωτερικής και εξωτερικής ηγεσίας και εντέλει προσωπικής και κοινωνικής ευημερίας.

COACH NOW 2020

Στο πρώτο συνέδριο COACH NOW 2019 παρουσίασα τα οφέλη του coaching στη προσωπική αλλαγή και πρόοδο. Με το δεύτερο COACH NOW 2020, επιθυμώ να βάλουμε στο επίκεντρο την ηγεσία αρχικά ως εσωτερική υπόθεση
“Coaching & Ηγεσία”: Η αληθινή ηγεσία ξεκινά πρώτα από μέσα μας
Επιθυμώ να φωτίσουμε τα πάντα σχετικά με τις προκλήσεις και τα οφέλη της ορθής άσκησης της ηγεσίας και τον κεντρικό ρόλο του coaching σε αυτήν.

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ- ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Επειδή οι συνθήκες λόγω του Covid  είναι ρευστές και δεν θέλω να μας εμποδίσουν είτε ο Covid είτε κάποιος άλλος λόγος να συνεχίζουμε να ζούμε να ακολουθούμε τα όνειρα μας,  να διεκδικούμε την επιτυχία, την πρόοδο την ευτυχία μας., φέτος, το COACH NOW θα υλοποιηθεί με κάθε ασφαλή τρόπο ανάλογα με τις συνθήκες των ημερών.
Το σχεδιάζω ώστε να υπάρχει η επιτρεπτή από τη νομοθεσία φυσική παρουσία γι αυτό και έκλεισα το συνεδριακό στο Καστρί που έχει 200 θέσεις και με τις σημερινές προδιαγραφές ασφαλείας επιτρέπονται οι 100. Άρα θα είμαστε 100 με φυσική παρουσία με κάθε ασφάλεια.
Συγχρόνως έχω εξασφαλίσει να μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming και τέλος να  καταγραφεί για όλους όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν στην εκδήλωση είτε μέσω φυσικής παρουσίας είτε μέσω live streaming.
Αν δεν επιτραπεί η φυσική παρουσία τότε θα γίνει μέσω zoom.

Τι θα πάρετε από αυτήν την εκδήλωση;

• Θα αποκτήσετε πρόσβαση σε μια νέα κοινότητα coaches, ηγετών και επαγγελματιών που επιθυμούν να αλλάξουν καριέρα
• Θα ακούσετε άτομα που ήταν ήδη σε αυτή τη φάση,  το πέτυχαν και πάρτε βοήθεια και συμβουλές για να κάνετε το ίδιο
• Θα καταλάβετε τι σημαίνει να είστε ηγέτης στον κόσμο στον οποίο ζούμε σήμερα
• Θα μάθετε πώς μπορείτε να γίνετε ένας V.I.P. Coach Ηγέτης και να δημιουργήσετε μια καλύτερη ζωή για τον εαυτό σας.

Το coaching δεν είναι απλά μια μεθοδολογία ! Είναι ένας καθημερινός τρόπος ζωής, που αποκαλύπτει τον πραγματικό σου εαυτό και το νόημα της ζωή σου με αποτέλεσμα τη μόνη σύνδεση που είναι αστείρευτη, με την ψυχή σου.
Η εκπαίδευση στο coaching αλλά και η συνεργασία σου με έναν διαπιστευμένο coach σε ενδυναμώνει, σε μεταμορφώνει, πραγματοποιεί τα όνειρά σου, σε κάνει να λάμψεις, να αποκτήσεις καταξίωση, πληρότητα και γαλήνη.

Το coaching είναι ένα αναπτυσσόμενο επάγγελμα το οποίο συμβάλλει στην δική σου εσωτερική ηγεσία και χειραφέτηση και ταυτόχρονα στην εξωτερική ηγεσία των άλλων ανθρώπων στη ζωή ή στην εργασία σου.

Ένα εσωτερικό ταξίδι προς την αληθινή απελευθέρωση και δυνατότητα.

ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΔΩ

Βαρβάρα Ασημακοπούλου

Η coach σας
 

 

<< Go back to the previous page