Your Time of Power in Education 2021

"Η ώρα της δύναμής σου" στην Εκπαίδευση


Βαρβάρα Ασημακοπούλου - Coach

Ο/Η Ακρίτας Δάσκαλος/α 

MAIOΣ KAI IOYNIOΣ 2021

Ενδυναμώνουμε ατομικά και αναδεικνύουμε το σπουδαίο και καταλυτικό έργο των δασκάλων κάθε φορά που η κοινωνία μας δοκιμάζεται όπως και φέτος λόγω της πανδημίας. Συγκεκριμένα των εκπαιδευτικών που βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου και κυρίως στις άκριες της επικράτειας -Ελλάδας, τον Ακρίτα Δάσκαλο.

Το εθελοντικό πρόγραμμα YOUR TIME OF POWER (η ώρα της δύναμής σου) είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία ανθρώπων που ασκούν το επάγγελμα του Coach στην Ελλάδα και πραγματοποιείται για 2η χρονιά. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η κα Βαρβάρα Ασημακοπούλου, που ηγείται της δράσης, το έργο ξεκίνησε το 2020 τη «Διεθνή Εβδομάδα Coaching» με σκοπό την υποστήριξη των κλάδων της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας που πλήττονταν από την παγκόσμια πανδημία.  Το 2020 προσφέραμε δωρεάν ενισχυτικές συνεδρίες Coaching σε συνανθρώπους μας των επιχειρήσεων και του κλάδου υγείας.

Φέτος επιλέξαμε τον κλάδο της εκπαίδευσης που αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις λόγω πανδημίας και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς των νησιών του Αιγαίου, κυρίως αυτών που βρίσκονται σε συνοριακές ή παραμεθόριες περιοχές, τον/την Ακρίτα Δάσκαλο/α.

Με την ευκαιρία της εθνικής μας επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, θεωρούμε ότι όπως και τότε η εκπαίδευση των νέων ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ως κρίσιμη για την καλλιέργεια της ελληνικής παιδείας, για τη διαφύλαξη της κουλτούρας, της εθνικής συνείδησης, της σπουδαίας ιστορίας και επιπλέον της διατήρησης άσβεστης της φλόγας για την απελευθέρωση της πατρίδας  έτσι και σήμερα χρειάζεται να είναι στο επίκεντρο της εθνικής προσπάθειας.

Επιφανείς προσωπικότητες εκείνης της εποχής, Ρήγας Φεραίος,  Δάσκαλοι του Γένους,  Κοσμά  Αιτωλός, Δημήτριος Καταρτζής, Ευγένιος Βούλγαρης και άλλοι, τόνιζαν την κρισιμότητα της εκπαίδευσης των ελληνόπουλων. Εκτός από το  κρυφό σχολειό αποδεικνύεται αυτή η προσπάθεια και με τις επίσημες σχολές, όπως η Μεγάλη του Γένους σχολή, η Κεντρική Σχολή Θεσσαλονίκης και πολλές άλλες

Τι προσφέρουμε

1. ATOMIKO COACHING

2x 45-λεπτών δωρεάν συνεδρίες Coaching ανά εκπαιδευτικό για τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο 2021 με έναρξη τη Διεθνή Εβδομάδα Coaching 17 – 23 Μαΐου 2021.
Οφέλη για τον εκπαιδευτικό: να εξερευνήσει σε ένα ασφαλές περιβάλλον μιας συνεδρίας coaching με έναν αξιόπιστο και έμπιστο coach, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα, στις νέες συνθήκες, κατά την εξάσκηση του επαγγέλματός του και να βρει με πιο τρόπο θα τις αντιμετωπίσει προς όφελος δικό του και των μαθητών του.

2. WORKSHOP
Μετά την ολοκλήρωση των συνεδριών, ενημερώνουμε τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εκπαιδευτικούς για τα οφέλη του coaching ώστε να διευκολυνθεί το έργο της εκπαίδευσης και η επικοινωνία με τους μαθητές με ένα δωρεάν workshop αποκλειστικά για τις δικές τους ανάγκες και ιδιαιτερότητες λόγω περιοχής και συνθηκών.
Οφέλη για τον εκπαιδευτικό: Μετά την εμπειρία των 2 συνεδριών coaching, θα έχουν βιωματικά κατανοήσει την αξία του coaching, με αυτό το workshop  θα μυηθούν στις πιο βασικές δεξιότητες coaching όπως είναι η ενεργητική ακρόαση και οι ανοιχτές ερωτήσεις ώστε να τις εξασκούν οι ίδιοι σε κάθε επικοινωνία τους με τους μαθητές τους.

3. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ- ΣΧΕΔΙΑΣΜΌΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Μετά την ολοκλήρωση των συνεδριών και του workshop, αποτυπώνουμε τα συμπεράσματα τα οποία μπορούν να γίνουν ωφέλιμες δράσεις από τους ίδιους και ενημερώνουμε φορείς που θα μας υποδείξουν οι ίδιοι ή άλλοι, που ίσως να μπορούν να τους διευκολύνουν σε αυτές. Σκοπός μας είναι να συν-διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο υποστήριξης των δασκάλων μέσω coaching όσο το δυνατόν πιο κοντά στις επιθυμίες και ανάγκες τους που να ξεκινά από τους ίδιους/ες.
Το κίνητρό μας: Ως επαγγελματίες coaches κινητοποιούμεθα να υλοποιήσουμε αυτό το έργο από την αγάπη μας για το συνάνθρωπο, την επιθυμία μας για προσφορά και την εθνική μας συνείδηση σαν Ελληνίδες και Έλληνες.

To επαγγελματικό Coaching: Το επάγγελμά μας, το Coaching, μας φέρνει στην πρώτη γραμμή μια και σε κάθε κρίση ατομική, ομαδική, εθνική, παγκόσμια, ο ρόλος μας είναι κατεξοχήν ωφέλιμος.  Ο ρόλος  μας είναι καταλυτικός και ωφέλιμος διότι τo Coaching είναι η επιστήμη και η τέχνη που εδώ και 25 χρόνια αποδεδειγμένα ενδυναμώνει τους ανθρώπους να είναι ο καλύτερός τους εαυτός, να διεκδικούν, να ξεπερνούν εμπόδια και να πετυχαίνουν τους προσωπικούς και επαγγελματικούς τους στόχους με εντυπωσιακά αποτελέσματα όπως αποδεικνύουν σχετικές έρευνες.

Ο διεθνής επαγγελματικός οργανισμός International Coaching Federation δίνει τον ωραιότερο ορισμό. "Coaching είναι η συνεργασία (partnering) με τους πελάτες σε μία προκλητική και δημιουργική διαδικασία σκέψης που τους εμπνέει να μεγιστοποιήσουν τις προσωπικές και επαγγελματικές τους δυνατότητες."

Ποιοι είμαστε

Οι απόφοιτοι, οι φοιτητές, οι διδάσκοντες την επιστήμη και τέχνη του coaching στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  "Coaching Δεξιότητες & Εργαλεία στην Πράξη" Σειρά 1, 2, 3, 4, 5, 1 Ε, που έχει πάρει διεθνή αναγνώριση και διαπίστευση ως ACSTH από τον ηγετικό διεθνή επαγγελματικό οργανισμό των coaches, International Coaching Federation.
Ταυτότητα του προγράμματος: ACSTH by ICF "Coaching Δεξιότητες & Εργαλεία στην Πράξη"
Ταυτότητα του ICF International Coaching Federation

Μας ενώνει και μας κινητοποιεί το πάθος μας για το Coaching και την ειλικρινή -πηγαία- επιθυμία για κοινωνική συμμετοχή και προσφορά με αξίες όπως η αλληλεγγύη, η δημιουργία, η καινοτομία, ο σεβασμός στη φύση, η ισορροπία, το μέτρο, το καλό της "πόλης" το κοινό καλό και αρετές όπως η γενναιότητα, η δικαιοσύνη, η κρίση, η σοφία και η φρόνηση με όραμα μια βιώσιμη και ευημερούσα κοινωνία σε ισορροπία με το περιβάλλον.

Αξιοπιστία - Εμπιστευτικότητα - Προσωπικά Δεδομένα

Όλοι μας τηρούμε τα υψηλά κριτήρια πρακτικής και τον Κώδικα Δεοντολογίας του ICF που εξασφαλίζει, την υπευθυνότητα, την εμπιστευτικότητα, την πρότυπη ηθική συμπεριφορά και επαγγελματική αριστεία όλων των coaches μελών του. Τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας των επωφελουμένων, τα διατηρούμε μόνο για τις ανάγκες της συνεργασίας μας και με κάθε εχεμύθεια σύμφωνα με το Γενικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ 2016/279) και την ελληνική σχετική νομοθεσία όπως καθορίζεται κάθε φορά.

Διαδικασία

Προωθούμε αυτό το link στους ίδιους τους δασκάλους/ες, σε τοπικά μέσα επικοινωνίας ή σε τοπικούς φορείς πχ δήμους.

-Όποιος λαμβάνει αυτό το link, προχωράει παρακάτω σε αυτή τη σελίδα όπου βλέπει όλους τους εθελοντές coaches που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία.
-Δίπλα στη φωτογραφία του κάθε εθελοντή coach υπάρχει το profile στο LinkedIn ώστε να μάθει περισσότερα γι αυτόν, το ημερολόγιό του (πλατφόρμα Calendly) όπου ο επωφελούμενος μπορεί να δει τις διαθέσιμες ώρες και μέρες του coach και να επιλέξει εύκολα την ώρα και μέρα που τον εξυπηρετεί.

-Χρειάζεται να συμπληρώσει το Ονοματεπώνυμό του, το mail του και το τηλέφωνό του, και στη συνέχεια επιλέγει την ημέρα και ώρα που επιθυμεί.
-Ο επωφελούμενος εκπαιδευτικός μπορεί να επικοινωνήσει με τον/την coach της επιλογής τους εκτός από Calendly αν του φαίνεται δύσκολο, τηλέφωνο ή και μαιλ.
-Η συνεδρία πραγματοποιείται μέσω πλατφόρμας zoom , skype ή μέσω τηλεφώνου που θα κανονίσουν μεταξύ τους.
-Όταν πληροφορηθεί ο coach αυτή την αίτηση, τότε στέλνει ένα συγκεκριμένο μαιλ καλωσορίσματος και μια φόρμα συμμετοχής google.
-Όλοι οι επωφελούμενοι μπορούν να έχουν δωρεάν μέχρι δύο 45λεπτες συνεδρίες coaching για το διάστημα που τρέχει το έργο. Μάϊο και Ιούνιο 2021.
-Όσοι από τους ίδιους επωφελουμένους επιθυμούν παραπάνω συνεδρίες στο ίδιο διάστημα, τους προσκαλούμε να καταβάλουν μια δωρεά με το ποσό που επιθυμούν στο παρακάτω σωματείο και να μας ενημερώσουν γι αυτό.
ΜΕΛΑΘΡΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΜΕΛΑΘΡΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
3ης Σεπτεμβρίου 144, Αθήνα, Τ.Κ. 11251
Τηλ: 210 8810109
Fax: 210 8846315
Email: info@gnl.gr
 

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ COACHES ΤΟΥ "YOUR TIME OF POWER"  2021

Barbara Asimakopoulou

Βαρβάρα Ασημακοπούλου
Coaching in Education
LinkedIn Profile | Schedule Your Time of Power | E-mail | τηλ: 6937444118
Lead Coach Trainer & Author ICF ACSTH "Coaching Δεξιότητες & Εργαλεία στην Πράξη"


Aggeliki Achimastou

Αγγελική Αχείμαστου
Coaching in Education
LinkedIn Profile | Schedule Your Time of Power | E-mail | τηλ: 6977 572 561
Σειρά 2 ICF ACSTH "Coaching Δεξιότητες & Εργαλεία στην Πράξη"

Claire Venetsanakou

Κλαίρη Βενετσανάκου
Coaching in Education
LinkedIn ProfileSchedule Your Time of PowerE-mail : tel: 6932 493 614
Σειρά 1 ICF ACSTH "Coaching Δεξιότητες & Εργαλεία στην Πράξη"


Elina Dermou

Ελίνα Δέρμου
Coaching in Education
LinkedIn Profile | Schedule Your Time of Power | E-mail
Σειρά 4 ICF ACSTH "Coaching Δεξιότητες & Εργαλεία στην Πράξη"


Stavrini Katselli

Σταυρινή Κατσελλή
Coaching in Education
LinkedIn Profile | Schedule Your Time of Power | E-mail | τηλ:6940532250
Σειρά 4 ICF ACSTH "Coaching Δεξιότητες & Εργαλεία στην Πράξη"


Irene Kontra

Ειρήνη Κόντρα
Coaching in Education
LinkedIn Profile | Schedule Your Time of Power | E-mail | tel: 6944 944 259
Σειρά 1 ICF ACSTH "Coaching Δεξιότητες & Εργαλεία στην Πράξη"


Anna Kirikou

Άννα Κηρύκου
Coaching in Education
LinkedIn Profile | Schedule Your Time of Power | E-mail | tel: 6948 003 104
Σειρά 4 ICF ACSTH "Coaching Δεξιότητες & Εργαλεία στην Πράξη"


Efi Krommyda

Έφη - Μαρία Κρομμύδα
Coaching in Education
LinkedIn Profile | Schedule Your Time of Power | E-mail | tel:6972 862 942
Σειρά 1 ICF ACSTH "Coaching Δεξιότητες & Εργαλεία στην Πράξη"


Irene Kontra

Πάνος Μαλακούδης
Coaching in Education
LinkedIn Profile | Schedule Your Time of Power | E-mail
Σειρά 1-Ε ICF ACSTH "Coaching Δεξιότητες & Εργαλεία στην Πράξη"


Kosmas Michail

Κοσμάς Μιχαήλ
Coaching in Education
LinkedIn Profile | Schedule Your Time of Power | E-mail | tel: 6944 394691
Coach Trainer στο ICF ACSTH "Coaching Δεξιότητες & Εργαλεία στην Πράξη"


Evangelia Bakola

Dr.Ιωάννης Πατινιώτης
Coaching in Education
LinkedIn Profile | Schedule Your Time of Power | E-mail
Σειρά 1-E ICF ACSTH "Coaching Δεξιότητες & Εργαλεία στην Πράξη"


Roy Filou

Ροή Φίλου
Coaching in Education
LinkedIn Profile | Schedule Your Time of Power | E-mail
Σειρά 2 ICF ACSTH "Coaching Δεξιότητες & Εργαλεία στην Πράξη"


Maria Hatziaggelidi

Μαρία Χατζηαγγελίδη
Coaching in Education
LinkedIn Profile | Schedule Your Time of Power | E-mail : tel: 6932 439 046
Mentor Coach στο ICF ACSTH "Coaching Δεξιότητες & Εργαλεία στην Πράξη"


Efie Christou

Έφη Χρήστου
Coaching in Education
LinkedIn Profile | Schedule Your Time of Power | E-mail | tel: 6942 024 453
Σειρά 1 ICF ACSTH "Coaching Δεξιότητες & Εργαλεία στην Πράξη"Οι εθελοντές στην οργάνωση και υποστήριξη του "Your Time Of Power"

Οι καθηγητές, οι μέντορες, το ακαδημαικό συμβούλιο και όλοι οι απόφοιτοι coaches και φοιτητές του "Coaching Δεξιότητες & Εργαλεία στην Πράξη" Σειρά 1, 2, 3, 4 & 1-E

 

Για την οργανωτική ομάδα επικοινωνίας με εκπαιδευτικούς και μέσα

Κριστιάνα Πρεκεζέ, CSTP 1-E, Πρόδρομος Παπαβασιλείου, CSTP 1-E, Έλενα Λεκάκη, CSTP1-E, Βαρβάρα Μιχαλοπούλου, CSTP - 5

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

     

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

        

 

         

 

 

Το έργο αυτό εμπνευστήκαμε κατά τo celebration της επετείου της ICF διαπίστευσης του προγράμματος "Coaching Δεξιότητες & Εργαλεία στην Πράξη" την 1η Απριλίου 2020 μέσα στη διαδικτυακή μας γιορτή "Reconnecting with your Purpose".


Βαρβάρα Ασημακοπούλου - Coach

Βαρβάρα Ασημακοπούλου - Coach


ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΔΥΟ 45 ΛΕΠΤΕΣ COACHING ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ PRO-BONO ΣΤΟΝ/ΣΤΗΝ ΚΑΘΕΝΑ/ΚΑΘΕΜΙΑ ΣΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΟ SCHEDULE ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.


Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Στείλτε μας email στο info@hre.gr με θέμα "Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΟΥ 2021" ή καλέστε μας στο 210-8160255.